erikvaningen.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Laatste artikelen
  Afgelopen week ben ik naar NL geweest voor werk. Vrijdagavond kon ik zodoende ook nog even de verjaardag van mijn vader meepikken.

  Afgelopen zondag was Giusy jarig, ze is 40 jaar geworden. We hebben het gevierd door te gaan uiteten in een restaurant in de buurt. We hebben erg lekker gegeten. De ouders en een oom en tante van Giusy waren er en een aantal vrienden. Waaronder natuurlijk Mike!

  Benedetta is ziek geweest en weer beter. We hebben haar verkleed als een poes want het is hier carnaval.

  Verder ben ik bezig om weer een eenmanszaak in NL op te richten. De accountant van Arno heeft een verdrag tussen Italie en NL opgeduikeld waarin staat dat dat kan! Dat zou mooi zijn want in NL betaald men minder belasting en ook niet een astronomisch verplicht bedrag aan een pensioenfonds dat ik niet vertrouw.
   
  Lees meer...
  Wij zijn met kerst en oud en nieuw naar Nederland geweest. Veel mensen ontmoet, lekker gegeten enzo. Ik had nog veel meer mensen willen zien maar dat is eenvoudigweg niet gelukt. Volgende keer! Het was een erg leuke tijd. Iedereen was erg aardig, misschien had het met kerst te maken.Giusy heeft zelfs geschaatst op natuurijs. De foto's hiervan heb ik geplaatst.
   
  Vandaag zijn we teruggekomen van een weekend Puglia. Carla de dochter van de zus van Giusy werd gedoopt.  De foto's hiervan heb ik nog niet geplaatst.
  Lees meer...
  Snelle update: er zijn weer nieuwe foto's! En ik ben naar Antwerpen geweest voor een java conferentie (java is de programmeertaal waar ik mee werk). Met kerst en oud en nieuw zijn we in Nederland. Toen ik in Antwerpen zat is Giusy met Benedetta naar Puglia geweest. Afgelopen weekend is Albert-Jan in Rome geweest en dat was erg leuk om weer bij te praten en drinken. We zijn samen naar Rome gevlogen. Benedetta is november bijna de hele maand ziek geweest. Giusy en ik zijn ook een paar dagen ziek geweest.
   
  Verder ben ik begonnen met werken voor Jeroen. Jeroen ken ik van de Fao. Hij heeft nu in NL een bedrijf en daar besteed ik 50% van mijn tijd aan. De andere 50% werk ik nog voor de Fao. 
   
  In Rome is de noodtoestand uitgeroepen, tikkeltje overdreven. Maar het is wel zo dat het water in de Tiber al zo'n generatie lang niet zo hoog heeft gestaan, het staat zo'n zes meter hoger. Het regent in Rome alsof je in NL woont, heel deprimerend. De Italianen klagen steen en been over het weer.
  Lees meer...
  Komend weekend kom ik naar NL. Op vrijdag moet ik zelfs werken in NL! Ja daar moest ik nog over vertellen. Ik werk momenteel 50% voor UN/FAO en 50% voor een Nederlands bedrijf in NL dat een project doet voor de ESA. Dat Nederlandse bedrijf wordt geleidt door Jeroen, die ik ken van de Fao.
  Lees meer...
  Afgelopen week zijn wij een week naar het noorden van Italië geweest. Wij zaten in een hotel vlakbij de Brennerpas. We hebben veel gewandeld in de bergen. In Vipiteno hebben we een kinder-draag-rugzak gekocht. Dat ging heel goed, we hebben heel wat afgewandeld in de bergen. Het was echt een gave vakantie, zie de foto's!

  Vipiteno is eigenlijk Oostenrijks. Na de eerst wereldoorlog is de regio aan Italië gegeven volgens het verdrag 'De vrede van Versailles'. Men spreekt in Vipiteno beter Duits dan Italiaans. In Vipiteno moest alles Italiaans worden van de Italianen, zelfs de namen op de grafstenen werden Italiaanstalig! Behoorlijk grof niet waar?

  Op het gebied van werk staan er mogelijk (positieve) veranderingen voor de deur. Ik hou je op de hoogte!
  Lees meer...
  Ja, we zijn in Nederland geweest. Ik ben zelf iets eerder gegaan, daarna zijn Giusy en Benedetta ook gekomen. Mijn broer Bert was jarig en mijn moeder. Allemaal feesten dus dat was leuk. Verder heb ik veel vrienden bezocht en in het laatst der dagen meer familie. Kijk snel naar de foto's. Wat me altijd opvalt is hoe vol mijn programma is en hoe snel het weer voorbijgaat. Ik wil nog steeds een keer door mijn spullen heen in Nederland, maar daar kom ik maar niet aan toe.
  Lees meer...
  Twee weekenden geleden zijn we in Puglia geweest voor een weekend. Iedereen daar vond het leuk om Benedetta weer te zien. Ooms en tantes kwamen ook langs. Het tekend maar weer hoe belangrijk familie is in het zuiden van Italie! De zondag kwamen we weer terug, s'avonds heb ik een pizza gegeten met de ouders van Gert. Zij waren met hun camper in Rome.
  En toeeeeeeeeeeeen op maandagavond laat kwam het vliegveld aan met Fennie en Brand met hun families!!!!!!! In totaal met z'n tienen waren ze! Het was die week een drukte van belang. Ik heb dinsdag en woendsdag nog wel gewoon gewerkt. Zij gingen dan gewoon Rome verkennen. Op donderdag had ik ook een vrije dag en zijn we met z'n allen naar Villa Borghese geweest. Ik vond het erg leuk allemaal, veel mensen om me heen en drukte. Omdat ik uit een groot gezin kom, merk ik dat ik daar ook geen moeite mee heb. Ik vond het ook heel leuk om mijn neefjes en nichtjes beter te leren kennen, die kende ik eigenlijk niet zo goed:

  Luuk, altijd op onderzoek: wilde hagedissen doodmaken en meenemen naar Nederland. Evita, dol op Benedetta. Heeft zelf shampoo voor Benedetta achtergelaten. Marije, begint haar vleugels uit te slaan. Is vastbesloten om in Zwolle te gaan wonen. Berend, die heeft het allemaal goed door. Joeg illegale verkopers de stuipen op het lijf door 'Polizia' te roepen. Janine, slanke den. Heeft met Evita bij in onze woonkamer geslapen. Wat me opviel was haar mooie zachte energie. Rico, gezond kritisch. Vroeg bij de Spaanse trappen, "wat is hier nou aan te zien?". Rico maakte me opmerkzaam op het feit dat Italiaans een mooie taal is. Momenteel ben ik allergisch voor alles wat Italie heet en het herinerde me aan het feit dat ik Italiaans ook altijd een hele mooie taal vond. Goed punt Rico! Jullie allemaal bedankt voor de gezelligheid!

  En op zaterdag arriveerde de moeder van Giusy, ze blijft 2 weken. Giusy heeft cursus van haar werk deze week en haar moeder doet de babysittig deze week. Het komt mij ook goed uit want op mijn werk is er een beetje paniek en nu kan ik ook wat meer werken.
  Lees meer...
  Afgelopen zaterdag hebben we de eerste verjaardag gevierd van Benedetta! Ze is al 1! Er waren nog twee kleine kindjes van ongeveer haar leeftijd. Op de foto's zie je dat Benedetta een joche aanrandt die daarna begint te huilen... Het was een hele leuke verjaardag! We hebben het echt op zijn Italiaans gevierd met hapjes vanaf 17:00u en daarna taart en champagne. Nederlands als ik ben heb ik ook bier uitgedeeld. Van het weekend gaan we weer eens een weekendje naar Puglia met de trein. Benedetta is niet helemaal lekker van de vaccinatie van vandaag, dus ik hoop dat ze donderdag weer fit is. En dan maandag komt er een vliegtuig met 10 van Ingens! O santo Dio! Maar het lijkt me leuk, zal wel een chaos worden. 
  Lees meer...
  Afgelopen weekend was Wim voor een bliksembezoek in Rome. Ik haalde hem op van het vliegveld met Bendetta. Nadat ze Wim zag was ze de eerste 30 minuten niet meer stil te krijgen. Maar dat kan ook gekomen zijn omdat ik was vergeten om het fruithapje te geven. Daarna sloot ze vrede met Wim en werd ze gek op hem! Vanmorgen heb ik Wim weer op het vliegtuig gezet. 
   
  We hebben een nieuwe bank gekocht. Je ziet hem op de foto waar ik Benedetta haar haar kam. De bank is geweldig, het maakt het leven in Rome een stuk aangenamer! 
  Lees meer...
  Er is weer een hoop gebeurd. Vorige week waren Pa, Ma en Marjolein hier. Ze kwamen op woensdag en zijn op zaterdag weer weggegaan. Marjolein was de gids voor Pa en Ma en dat heeft ze heel goed gedaan. Het was ook voor mij erg handig want als ik even wat anders moest doen kon zij de communicatie doen. We hebben op de Tiber gevaren, de toren van de Sint Pieter beklommen. En op mijn verjaardag hebben we 's avonds een pizza gegeten met Mike. Ik vond het erg leuk. Van Giusy heb ik een mooi horloge gekregen.
   
   Nadat ik 's morgens Pa, Ma en Marjolein op het vliegtuig had gezet ben ik met de trein naar Oostenrijk gereist voor een wintersport met Arno en nog een heleboel mensen. Er was een stel uit Zwitserland wat kookte. Het was een geweldige week met echt hele leuke mensen. We hebben lekker gefeest, geskied, gegeten en gesnowboard. Vanmorgen ben ik met de trein om 06:00 aangekomen in Rome. Ik had ook gisteravond kunnen aankomen ware het niet dat ik in Insbruck mijn aansluiting miste omdat ik in een parkje in slaap was gevallen........
  Lees meer...
  Categorieën
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl